Gebrek aan zelfvertrouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen

Mensen met weinig zelfvertrouwen zijn vaak veel bezig in hun hoofd met de vraag of ze het wel goed doen. Ze vragen zich af hoe zebijvoorbeeld moeten staan, waar ze hun handen moeten laten, wat ze moeten zeggen, enzovoort. Mensen met weinig zelfvertrouwen zijn soms zo bang om fouten te maken, dat ze niet goed in staat zijn contact te maken met andere mensen

.Informatie over zelfvertrouwen

Als je zelf ook onzeker bent over jezelf, gebeurt er niet alleen in je hoofd van alles. Maar ook het lichaam reageert op deze vorm van stress. Rood worden, overmatig zweten of stotteren komen vaak voor bij mensen die twijfelen aan zichzelf. hierdoor zal het probleem juist alleen maar toenemen. Dan kan het je bijvoorbeeld gaan belemmeren een relatie of dingen te doen die je graag wilt doen zoals vriendschappen onderhouden. Jezelf te zijn. Het huis uit te gaan. Twijfel je zelf ook wel eens aan jezelf? Vind je het bijvoorbeeld lastig om op een feestje binnen te komen? Of barst het zweet je uit wanneer je in bijvoorbeeld in de rij voor de kassa staat? of heb je soms moeite om het huis uit te gaan? Dan zijn er een aantal tips voor je.
Tips voor zelfvertrouwen
Accepteer jezelf zoals je bent. Als jij jezelf niet accepteert zoals je bent, waarom zouden anderen dat dan wel doen? Wees wat liever voor jezelf en focus op de dingen waar je goed in bent.